کارت اقامت فرانسه چیست؟
بدون شک ترجیح همهی افراد بر این است که بتوانند به صورت قانونی و تحت یک عنوان مشخص مانند اقامت تحصیلی، اقامت از طریق تولد، شغل، ثبت شرکت و … مهاجرت کنند. اما متاسفانه این امر برای همه امکانپذیر نیست. از همین رو عدهی زیادی از مردم در صدد آن هستند که اقامت خود را از راه پناهندگی اخذ کنند. در این مواقع معمولا فرد به کشور مقصد میرسد و در آنجا درخواست پناهندگی میدهد. کشور فرانسه مقصد دلخواه افراد زیادی برای مهاجرت و شروع یک زندگی جدید است. دریافت کارت اقامت فرانسه شرایط و سلسله مراتب خاص خود را دارد. در این نوشتار به همهی جوانب و جزئیات پیرامون این موضوع میپردازیم.
مدت زمان اخذ کارت اقامت در فرانسه میتواند برای ۱۰ سال تمدید شود. با یک تعبیر درستتر میتوان گفت پناهندگانی که در فرانسه حضور مییابند از حق دریافت کارت اقامت این کشور به مدت ۱۰ سال برخوردار هستند. در واقع کسانی که تحت حمایت موقت این کشور قرار میگیرند و یا کسانی که بدون وطن هستند (تابعیت هیچ کشوری را ندارند)، با حضور در فرانسه یک کارت اقامت موقت یک ساله با قابلیت ۹ بار تمدید شدن را دریافت میکنند. اما اقدامات لازم برای دریافت این کارت کدامند؟
اقدامات لازم برای دریافت کارت اقامت در فرانسه
اولین کاری که باید برای دریافت کارت اقامت فرانسه انجام داد این است که باید به ادارهی مهاجرت و جذب فرانسه مراجعه کرد و در آنجا تحت معاینهی پزشکی قرار گرفت. اقدام دیگری که انجام دادن آن الزامی نیست، اما به شدت توصیه میشود، این است که امضای CIR را دریافت کنید. در توضیح این امر باید گفت که CIR سرواژهی عبارت contrat d’integration republicaine بوده و به معنای امضای پایبندی و تعهد به ارزشهای جمهوری فرانسه میباشد. شخص پناهنده میتواند با مراجعه به برخی از استانداریها (پرفکتورها)، به محض امضای تعهد به ارزشهای جمهوری، کارت اقامت یک سالهی خود را دریافت کند. اما در برخی دیگر از استانداریها باید صبر کنید تا مدارک هویتی شما توسط اوپفرا تهیه شده و برای ایشان ارسال شود. بسته به استانی که در آن مقیم شدهاید این مراحل میتواند در بازههای زمانی گوناگونی سپری شود.
شرط دیگری که برای دریافت کارت اقامت فرانسه لازم است، ارائهی مدارک آدرس سکونت شخص میباشد. آدرس عموما یکی از موارد زیر است:
- هتل: گواهی هتل و فاکتور ماه آخر.
- نزد یک مالک: گواهی، کپی کارت هویت و کپی مالیات املاک.
- نزد یک مستاجر: گواهی، کپی کارت هویت و کپی فاکتور گاز یا غیره.
- نزد یک انجمن: پذیرش این مورد معمولا پیچیدهتر است.
اگر در هر یک از مدارک شما شامل کارت موقت (رسه پیسه)، کارت اقامت (سژور) و یا کارت مسافرتی اشتباهی رخ داد، باید آن را به اطلاع استانداری (پرفکتور) برسانید و از ایشان بخواهید نواقص و اشکالات را برطرف نمایند.
سایر نکات در مورد کارت اقامت
با دریافت کارت اقامت فرانسه (رسه پیسه) شما از طریق پرفکتور به منظور انجام معاینات پزشکی، نزد اوفی فراخوانده میشوید. بهتر است مدارک پزشکی شامل سابقهی واکسنها، عکس ریه و … را به همراه داشته باشید. پس از مصاحبه با نمایندهی اوفی و امضای CIR که شامل اصول، ارزشها و نهادهای جمهوری فرانسه میباشد، حال نوبت به از سر گذراندن آزمون زبان فرانسه میرسد. این آزمون تعیین میکند که شما باید کدام یک از دورههای ۵۰، ۱۰۰ یا ۲۰۰ ساعتهی آموزش زبان را سپری کنید. پس از رسیدن به سطح A1، دیپلم ابتدایی زبان فرانسه را دریافت میکنید. سپس میتوانید برای رسیدن به سطح A2 اقدام کنید. در ضمن با پیوستن خانواده به شما، باید تعهد به ارزشهای جمهوری برای خانواده را نیز امضا کنید.
لازم است هر بار تغییر آدرس در کارت اقامت فرانسه ثبت شود. برای این کار باید ۱۹ یورو به پرفکتور بپردازید. شایان ذکر است افرادی که تحت حمایت موقت هستند، از حمایت بینالمللی برخوردار نمیباشند. بنابراین لازم است تصمیم اوپفرا در مکاتبات اداری ضمیمه شود. همچنین بد نیست بدانید که دریافت اولین کارت اقامت برای پناهندگان (برخلاف سایر خارجیها)، بدون مالیات بوده و هزینهی آن تنها ۱۹ یورو در ازای یک تمبر مالیاتی است. برای تمدید این کارت باید دو ماه پیش از فرارسیدن تاریخ انقضای آن اقدام کنید. اشخاص بدون وطن میتوانند پس از سه سال، برای اخذ کارت اقامت ۱۰ ساله اقدام کنند.
دریافت کارت اقامت فرانسه(سژور) به شما کمک میکند بتوانید:
- حساب بانکی باز کنید.
- گواهینامهی رانندگی دریافت کنید.
- از مسکن اجتماعی برخوردار شوید.
- برای صدور کارت مجوز سفر تقاضا دهید.