Cv چیست و چه کاربردی دارد؟

آیا شما تا به امروز از خود پرسیده اید که به صورت دقیق Cv چیست و چه کاربردی دارد؟

Cv به سندی گفته می شود که جزئیات اطلاعات یک فرد و مهارت های کسب شده توسط او را در خود جای داده است. سی وی یا رزومه در موقعیت های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. این سند معمولا پیشینه افراد از نظر تحصیل و شغل را در خود جای داده است.

به خاطر داشته باشید که سی وی می تواند کاربرد های دیگری هم داشته باشد. به عنوان مثال، این سند می تواند برای معرفی افراد مورد استفاده قرار گیرد. برای پیدا کردن کار در کشور هایی همچون فرانسه، شما لزوما باید یک سی وی قوی داشته باشید.

 

 

 

بررسی قسمت های مختلف سی وی

یک Cv با کیفیت می تواند از قسمت های مختلفی تشکیل شده باشد. در لیست زیر شما می توانید مهم ترین اجزای این ابزار را مشاهده نمایید.

  • تجربه کاری
  • زبان
  • آموزش
  • مهارت
  • تحقیقات

برای تهیه Cv، شما لزوما باید از صفحات A4 استفاده کنید. در صورتی که شما تجربه و مهارت های کاری زیادی دارید، می توانید از دو برگه استفاده نمایید. در غیر این صورت یک برگه کافی است. هرچه سی وی مختصر تر باشد، کارفرما خیلی راحت تر اطلاعات را بررسی می کند.

نکات مهم برای نگارش Cv

برای نگارش سی وی در بهترین حالت ممکن، شما همواره باید یک سری نکات خاص را مد نظر خود قرار دهید. شما تحت هیچ شرایطی نباید از فونت های فانتزی استفاده کنید. بهتر است که اندازه فونت از ۱۲ بیشتر نشود. شما می توانید برای متون از اندازه ۱۰ و برای تیتر ها از اندازه ۱۲ استفاده کنید. دیگر نکته مهمی که شما باید ان را مد نظر خود قرار دهید مربوط به اطلاعات شخصی است. وضعیت تاهل، ملیت یا شماره ملی از جمله مواردی هستند که نباید در سی وی درج شوند. شما باید نام، نام خانوادگی، آدرس، ایمیل و شماره تماس خود را به درستی مشخص نمایید. اگر محل زندگی فرصت شغلی را به خطر می اندازد، آن را حذف کنید.

برای طراحی Cv، شما لزوما باید از یک عکس حرفه ای با آرایش و پوشش مناسب استفاده نمایید. بهتر است که اطلاعاتتان را نیز در سه دسته بندی تجربه کاری، تحصیلات و علایق اولویت بندی نمایید. بهتر است که تجربیات کاری خود را به درستی منظم کنید. در ابتدا تجربیات جدید را بنویسید و سپس به سراغ گذشته بروید. هرچه رنگ های به کار رفته در سی وی کمتر شوند، میزان بازدهی آن بیشتر می شود. آخرین نکته ای که شما باید به آن توجه داشته بشاید مربوط به بهم ریختگی می باشد. بهم ریختگی می تواند زیبایی سی وی را تحت تاثیر خود قرار دهد. شما باید سی وی را در قالب پی دی اف طراحی و ارسال نمایید.

 

 

 

بخش تماس در طراحی Cv

یکی از مهم ترین قسمت هایی که در طراحی Cv شما باید به آن توجه داشته باشید مربوط به تماس است. این قسمت باید در بالای رزومه قرار بگیرد. نام، نام خانوادگی، آدرس، ایمیل و شماره تلفن از جمله مواردی هستند که در این قسمت قرار می گیرند. شما لزوما نباید آدرس کامل خانه تان را ثبت کنید. شما می توانید ان را حذف کنید و فقط نام شهر را بنویسید. جدا از این مسئله، شما می توانید اطلاعات شبکه های اجتماعی خود را نیز در این قسمت درج کنید. اطلاعات تماس باید پر رنگ تر از دیگر قسمت های سی وی باشند. شما می توانید حتی فونت این قسمت را بزرگتر از دیگر قسمت های رزومه تعیین نمایید.

نمایه، هدف و خلاصه در طراحی رزومه

دیگر اجزای مهمی که شما برای طراحی Cv باید به آن توجه کنید مربوط به نمایه، هدف و خلاصه می باشد. نمایه رزومه شامل قطعه ای سریع و کلیدی از همه مهارت های شما می باشد. زمانی که شما به دنبال ارسال درخواست در یک موقعیت شغلی هستید، باید اطلاعات این قسمت را به روز کنید. هدف رزومه یک قسمت اجباری نیست. شما می توانید اهداف خود را در این قسمت درج نمایید.

خلاصه رزومه دیگر قسمتی است که در طراحی Cv شما باید آن را مد نظر خود قرار دهید. این قسمت هم اختیاری بوده و استفاده از آن الزامی نیست. شما می توانید لیستی از مهارت ها، تجربیات و موفقیت های برتر خود را در این قسمت درج کنید. مهارت های لازم، سال های تجربه و علاقه مندی ها از جمله مواردی هستند که در این قسمت درج می شوند.

تجربه در طراحی Cv

در هنگام طراحی Cv، شما باید به تجربه هم توجه ویژه ای داشته باشید. قسمت تجربه باید به صورت واضح کار های خاص و تجربیات عادی شما را بیان نماید. این مسئله می تواند موقعیت شما را تحت تاثیر خود قرار دهد.  شما باید به صورت دقیق شرکت هایی که با آنها کار کرده اید و عنوان و سمت خود در شرکت مذکور را درج نمایید. همچنین شما می توانید هر موفقیت یا جایزه خاصی را در این قسمت قرار دهید. اگر شما چند شغل مختلف داشته اید، فقط کافی است که شغل های ۱۰ سال گذشته خود را درج کنید. اگر شما به تازگی فارغ التحصیل شده اید، می توانید دوره های کارورزی و تابستانی را نیز در نظر خود قرار دهید.

تحصیلات در طراحی رزومه

دیگر قسمت پر اهمیتی که برای طراحی رزومه شما باید به آن توجه داشته باشید مربوط به تحصیلات می باشد. در قسمت تحصیلات شما باید آموزش را نیز مد نظر خود قرار دهید. هر گونه موفقیت تحصیلی یا جوایزی که در این زمینه دسته بندی می شوند، از جمله مواردی به حساب می آیند که در تحصیلات قرار می گیرند. شما باید نام دانشکده و دانشگاه مد نظر را نیز درج کنید. مدارک، افتخار ها و جوایز هم باید در این قسمت درج شوند. اگر شما به تازگی فارغ التحصیل شده اید، می توانید اطلاعات دوران دبیرستان خود را نیز درج نمایید.

 

 

 

مهارت ها در ساخت Cv

پنجمین قسمت پر اهمیتی که در طراحی Cv مورد استفاده قرار می گیرد مربوط به مهارت ها می باشد. در این قسمت از رزومه شما می توانید مهارت های اختصاصی و کمیاب خود را درج کنید. این مهارت ها شامل مهارت های رایانه ای، مهارت های فنی و مهارت های نرم می باشد. شما می توانید بر اساس موقعیت شغلی، همه این موارد را شخصی سازی کنید.

قسمت های اختیاری در طراحی Cv

در نهایت، برای طراحی رزومه یا Cv یک سری قسمت های اختیاری وجود دارند که فقط در صورت لزوم شما می توانید به آنها اشاره کنید.

  • دستاورد ها: در صورتی که شما جایزه خاصی را دریافت کرده اید، می توانید آن را در این قسمت درج کنید.
  • زبان ها: اگر شما بر روی چندین زبان مختلف تسلط دارید، می توانید آنها را اینجا درج کنید.
  • خدمات اجتماعی: برخی از شرکت ها از افرادی استفاده می کنند که در جامعه حضور فعال دارند. در این صورت شما می توانید فرم مربوطه را پر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *